KONTIOS FABRIKK OG PRODUKSJON
 

 

 

 

 


 


 

 

 


Verdens største fabrikkenhet for tømmerhus med ideell beliggenhet

Alle Kontios tømmerhus produseres i Finland ved fabrikken i Pudasjärvi, nær polarsirkelen og fornybare råvarekilder. Å produsere hus i hjertet av de nordiske furuskogene er ideelt, da unødig transport og miljøpåvirkning unngås. Fabrikken er i selve verket verdens største enhet. Den leverer årlig 2 300 tømmerbygninger til hele verden. Det totale antallet tømmerbygninger som er bygget siden starten i 1970 er mer enn 40 000.

Vårt ultramoderne produksjonskontrollsystem garanterer at hver eneste leveranse håndteres kostnadseffektivt og at en nøye definert prosess fullføres gjennom hele produksjonskjeden. Ved å styre hele produksjonskjeden får vi stor kontroll over kvaliteten og leveringssikkerheten, hvilket er et svært viktig aspekt for store fabrikker med hyppige leveranser av tømmerhus. Dette sikrer at hvert eneste Kontio tømmerhus produseres til avtalt tid av materialer som er i samsvar med underleverandørskontrakten og at de er ferdige for lasting på leveringsdatoen. Systemet er omfattende og til og med komplisert, men gjennom hardt og ambisiøst arbeid har vi oppnådd en unikt høy standard i produksjonen.

 

Kontinuerlig produktutvikling

Eksport av tømmerbygninger for flere forskjellige klimaforhold med forskjellige bygningstradisjoner har stilt høye krav til produktutviklingen. Vårt produktutviklingsteam samarbeider med Kontios profesjonelle fagfolk og deres bygningseksperter verden over. Sammen har vi funnet de beste og mest holdbare tekniske løsningene til ditt beste for at du skal være fornøyd med din investering i et Kontio tømmerhus. Noen av nøkkelordene hos Kontio i dag er energieffektivitet og miljøvennlig produksjon. Kontinuerlig forskning og kontinuerlig forpliktelse har gjort Kontiotuote Oy til en leder innen bransjen. Toppmoderne trehåndteringsteknikk benyttes effektivt i produksjonsprosessen, hvilket muliggjør maksimal utnytting av råmaterialet og minimalt energiforbruk. Dette oppfyller også kravene til miljøvern i EU.

 

Kvalitet i hvert eneste trinn

Kontio-merket står helt enkelt for hus av høy kvalitet. Vi garanterer vår kvalitet ved å kontrollere hele produksjonskjeden med et strengt kvalitetssystem. Vi følger også kvalitetskravene og designprinsippene som er utformet av den finske bransjeorganisasjonen for tømmerhus (HTT ry), som omfatter de 21 største tømmerhusfabrikkene i Finland. Disse retningslinjene utgjør allment godkjente krav, prinsipper og leveringsvilkår for ferdigmonterte tømmerhus og streber etter å tilby våre kunder det aller beste. Vi er et aktivt medlem av denne organisasjonen og gjør vårt beste for å fremme tømmerhusets image overalt i verden.

Kvalitet innebærer også at vi tar ansvar for å utforske nye og bedre måter å produsere tømmerhus på. Vi har søkt om og fått patent og sertifisering i bransjen og vi fortsetter å gjøre det, spesielt nå når økologisk innrettede bomiljøer og tre som bygningsmateriale ligger i tiden.