KONTIOTUOTE OY

                    - VERDENS LEDENDE TØMMERHUSPRODUSENT

 

  
    

 

Kontiotuote Oy Turnover development in millions of euros     

 


 

 

Kontio er verdens beste på massivt tre

Som et internasjonalt varemerke står Kontio for tømmerbygging av høy kvalitet. De produktideer, patenter, løsninger og innovasjoner som er utviklet av Kontio, kombinert med moderne tømmerbyggingsarkitektur, har bidratt til utviklingen av tømmerbyggingen rundt om i verden. I dag er Kontio verdens ledende tømmerhusbedrift, nummer én når det gjelder salg og produksjon. Siden 1970 har Kontio levert mer enn 40 000 tømmerbygninger. I dag eksporterer Kontio bygninger til mer enn 35 land, hvorav Japan, Russland og Frankrike er de største.

Kontios fabrikk i Finland er den største i verden og utrustet med avansert teknikk, til og med robotteknologi som den første tømmerbedriften i verden. Kontios styrke ligger i styringen og kvalitetskontrollen av hele prosessen: Kontios profesjonelle fagfolk utnytter det siste innen teknologi og ingeniørkunst for å foredle treet fra tømmerstokker til ferdige produkter. Kontio har Europeisk Teknisk Godkjenning ETA som sammen med kvalitetssystemet muliggjør CE-merking av hus.    

 

Kontio er en økonomisk sterk og pålitelig partner

Den sterke økonomiske stillingen til det finske selskapet Kontiotuote Oy gjør det mulig med kontinuerlige og langsiktige investeringer i teknologi, kvalitet og F&U. Varemerket Kontio er kjent som kvalitetslederen innen tømmerbygging. Kontio har økt sin tilstedeværelse i markedet betydelig, og spesielt som produsent av tømmerbygninger av høy kvalitet. Konsekvent høy kvalitet, vakker arkitektur, kontinuerlig og fokusert produktutvikling samt inngående ekspertise i tømmerbygging gir et solid fundament for vekst og for varemerket Kontio. Achiever-sertifikatet, som utstedes av Balance Consulting, gjenspeiler bedriftens finansielle styrke og pålitelighet.

 

Kontios røtter

Kontio har sine røtter dypt inne i skogene, nær polarsirkelen, i bartresonen hvor furuer, hundretusener innsjøer, karrig og vakkert landskap, varme somre og arktisk kalde vintre eksisterer i en balansert symbiose. Under disse forholdene får treet egenskaper som er ideelle for tømmerhusbygging. Langt oppe i nord er bygging i tre en tradisjon som spenner over tusener av år. Selv i dag utgjør denne tradisjonelle byggekunsten og naturlig varmt tre grunnlaget for Kontios virksomhet.

Navnet Kontio har også sine røtter i skogen. Kontio er ett av navnene for "bjørn", skogens konge, i den finske folkloren.

 

Kontiotuote Oy inngår i konsernet PRT-Forest Group

Selskapet Kontiotuote Oy hører inn under PRT-Forest Group.

Konsernets viktigste virksomhetsområder er mekanisk tømmer- og bygningsmateriellindustri samt monteringsferdige hus. Konsernet omfatter Kontiotuote Oy, Lappli-Talot Oy, Jukkatalo Oy, Mellano Oy, Piklas Oy och PRT-Wood Oy.

 

Kontiotuote Oy i tall 2016

Nettoomsetning: EUR 45,7 millioner
Eksport:    EUR 7,8 millioner
Driftsresultat: EUR 0,6 millioner  
Investering:  EUR 0,6 millioner
Antall ansatte i gjennomsnitt:   209