Asko Lax, finland

tilbake

 

Den finske arkitekten Asko Lax er virkelig profesjonell innen planlegging av trebygninger med sin over 30 års lange erfaring. Med mer enn 100 ferdige prosjekter innen arkitektur, interiørdesign og byplanlegging i mer enn 15 land bak seg kan han med god grunn beskrives som en av de beste spesialistene på planlegging av tømmerhus.

Asko Lax ble født i Pudasjärvi i Finland. Han studerte arkitektur og historie ved universitetet i Uleåborg i Finland og ble uteksaminert som industridesigner ved Art Center College of Design i Pasadena i California. Studiene i Pasadena ga ham et viktig grunnlag for å forstå internasjonal design og lærte ham verdifulle prinsipper for målrettede arbeidsmetoder.

I den siste tiden har arbeidene til Asko Lax i stor grad fokusert på utfordrende prosjekter, som hoteller og bolighus for statsoverhoder, men hans kunder inkluderer også privatpersoner som søker etter sine drømmehjem. Som sine sterke sider nevner Asko Lax sin grundighet og sitt langvarige samarbeid med Kontio. I starten på hvert eneste prosjekt besøker han byggeplassen, uansett hvor i verden den måtte befinne seg, og setter seg grundig inn i historien til regionen. Hans kjennskap til Kontios produksjonsprosesser og fabrikkens muligheter forenkler på sin side planleggingsprosessen.

Ytterligere opplysninger om Asko Lax finner du på hans hjemmeside www.askolax.com

 

Chamonix A - 2015

 

Chamonix B - 2015

 

Copperhill Villa i Åre i Sverige, 2008 

 

Restaurant i Tsjekkia, 2010

  


Kontio showhouse i Moskva, Russland,  2004

 

 Kontio showhouse i Hellas, 2007