KONTIOTØMMER – HØYTEKNISKE LØSNINGER OG KVALITET SOM VARER

Kontiotømmer står for utvikling og ledende innovasjoner, som for eksempel lamelltømmerprofilen med dobbel isolering, den visuelt overlegne skjøteteknikken, forskjellige formede lafteknuter og Kontio SmartLog™, en ny lavenergiløsning som utnytter det innovative tømmeret som ikke setter seg. Våre produkter er et resultat av over 40 år med kontinuerlig FoU og teknisk know how som sammen med førsteklasses bygningskomponenter garanterer kvaliteten i hvert enkelt Kontiohus. Kontio Arctic Pine™, arktisk furu, er råmaterialet og det solide grunnlaget for sunne hjem som holder over tid.

 

 

Kontio Arctic Pine™ – et ideelt materiale for sunne tømmerhus som holder over tid

Kontio bruker ekte arktisk furu som råmateriale. Trærne kommer fra de nordiske skogene nær polarsirkelen med ren luft og ren jord som gir en frisk og sunn tilvekst. Arktisk furu har tette årringer som gjør den til det mest holdbare bygningsmaterialet for tømmerhus.

De 200–300 år gamle tømmerhusene som fortsatt står igjen ble bygget av samme type arktisk furu. I finske byer finnes fortsatt vakre tømmerkirker, herregårder og kjøpmannshus i utmerket forfatning. I Kontios tømmerhus lever denne tradisjonen av holdbarhet og sunt bomiljø videre med et tillegg av nye innovasjoner for moderne bokomfort og design.

 

Holdbare bygninger av kjerneved

Bygninger laget av Kontio Arctic Pine holder under krevende forhold og i tøft klima takket være den høye andelen kjerneved. Kjerneved er den mørke, innerste delen av en trestamme som har bedre motstand mot vanngjennomtrengning og værpåvirkning.

Vekstperioden i nord er kort, hvilket gjør at arktisk furu vokser langsomt. Langsom tilvekst gir høyere andel kjerneved sammenlignet med trær som vokser lenger sør.

Kontio benytter det siste innen lamelltømmerteknikk hvor kjerneveden i Kontio Arctic Pine™ vendes utover, og dette gir tømmerhus med best værbestandighet og lang holdbarhet.

Valg av tømmer for forskjellig bruk og stil

I Kontios sortiment av rektangulært lamelltømmer finner du et alternativ som svarer eksakt til dine behov. Valg av tømmer er avhengig av hvilken stil du ønsker på huset, av bruken og klimaforholdene.

Lamelltømmer finnes i dimensjoner på opptil 275x275 for store bygninger eller for å gi huset et imponerende utseende. Lamelltømmer egner seg godt for forskjellige stiler fra klassiske til moderne.

 

 

Innovativt lamelltømmer garanterer et varmt og holdbart hjem

Vi er en pioner innen lamelltømmer, hvor vi har utviklet en profil med dobbel tetning. Denne avanserte teknikken er utviklet og testet i vårt FoU-laboratorium for best mulig luft- og vanntetthet. Tetningen har avgjørende betydning for å oppnå energieffektive og holdbare hus.

Lamelltømmeret er limt av flere stykker med Kontio Arctic Pine™ hvilket gir dimensjonsstabilitet og dermed visuell kvalitet og varme innendørs.

Ved limingen brukes høyteknologisk trelim. Limets holdbarhet er testet innenfor rammene av vårt kvalitetssystem. Denne tøffe testen sies å tilsvare 40 år med normal værpåvirkning på tømmeret. Teknikken er sikker uten noen skadelige utslipp av flyktige organiske stoffer. Lamelltømmeret er fuktighetsgjennomtrengelig hvilket betyr at tømmeret ´puster fuktighet´ som er viktig for et sunt bomiljø og holdbarheten.

 

Skjøter med attraktivt design

Kontio bruker en spesiell teknikk for å skjøte lamelltømmer. Dette gir visuelt tiltalende tømmerskjøter sammenlignet med normale fingerskjøter hvor alle ´fingre´ er synlige. Kontios teknikk gir rette skjøter og et begrenset antall fingre er synlige og bare ovenpå stokken.

 

 

  

Lafteknuter med design og høyteknologi

Kontios lafteknuter og tømmerskjøter er utviklet av bedriftens forsknings- og utviklingsavdeling med mer enn 40 års know how. De innovative lafteknutene og tetningssystemene er testet i vårt eget laboratorium med hensyn til tetthet og holdbarhet. Lafteknutene har stor betydning for husets stil. Foruten utstikkende lafteknuter kan vi også tilby kortere, moderne alternativer som byknut og tyrolerknut (eller svalehaleskjøt)

 

Stilig design gjennom dimensjonsnøyaktighet

Kontio utnytter det siste innen teknologi for bearbeiding av virke, hvilket garanterer førsteklasses bygningsdeler i alle våre tømmerhus. Dimensjonsnøyaktighet er viktig med tanke på utsøkte detaljer og visuell kvalitet. Nøyaktigheten har til og med betydning for varmen og energieffektiviteten. Vi bruker det siste innen teknologi og til og med robotikk. Høykvalitets tømmertørking med lavt og jevnt fuktighetsinnhold i virket er en annen viktig faktor for god dimensjonsnøyaktighet. Våre erfarne ansatte sammen med et kvalitetssystem som dekker hele produksjonsprosessen garanterer totalkvaliteten på alle Kontiohus.